Escolab

D'on sorgeix una idea?

Els grans descobriments comencen amb una pregunta, amb una reflexió sobre el món que ens rodeja

 

Necessitem el vostre ajut per animar als alumnes a participar en el concurs d'EscoLab Tenim una idea! El professorat esteu amb ells cada dia, sabeu el que els agrada i el que saben fer bé. I també sou els que millor sabeu com incubar aquelles idees que ja tenen en la ment i que podrien canviar el món.

Si heu visitat un centre de recerca, podeu fer un recordatori de què es va veure i quines línies de recerca es van explicar. Acompanyeu al vostre alumnat a fixar-se en els desafiaments científics actuals sense que els preocupi no comprendre cada aspecte de la tecnologia escollida.

Els científics són persones amb una gran curiositat, que es plantegen preguntes sobre el món que ens rodeja. Com pots ajudar als teus alumnes a fer el mateix? Que es guiïn pel que els apassiona i per la seva creativitat i imaginació per trobar noves fórmules de solucionar els nostres problemes més greus.

 

D'on sorgeix una idea?

Les idees poden tenir qualsevol origen: el medi ambient, la família, esdeveniments d'actualitat, qüestions importants de la comunitat on vivim, una visita a un centre de recerca o la xerrada d'un científic.

Preguntar-se el "Per què?" i "Com podem?": fer l'exercici durant un dia de fixar-se en el món que ens rodeja i fer-se preguntes per descobrir com millorar les coses.

Veure les notícies pot inspirar: al món passen moltes coses, tant en l'àmbit local com mundial. Qualsevol esdeveniment pot servir perquè apareguin idees.

Parlar amb la gent també pot generar idees: amb professors, pares, germans o amics. Qualsevol conversa, seriosa o eixelebrada, pot produir alguna idea a desenvolupar.

Si així i tot no apareixen les idees, podeu trobar un exercici interessant a Google Science Fair.

 

En l'apartat de recursos hi trobareu les idees presentades en altres edicions del concurs, així com alguns reptes proposats i altres enllaços suggerents.

  


Comparteix!


Últims comentaris

mcos1@ · 04/10/2019 09:32

No hem obtingut cap plaça per anar a fer el joc de roll al CRG amb els alumnes de 4t d'ESO. Com podem inscriure'ns en la llista d'espera d'aquesta activitat?

emoreno@ · 02/10/2019 14:23

Són alumnes de la modalitat científica. Alguns fan biologia i altres dibuix tècnic.

escolab@ · 22/02/2019 15:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 14:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 14:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

+ Veure més comentaris



Altres


Dues noves propostes educatives amb el diàleg entre joves i ciència al centre

Durant el darrer trimestre, el programa Escolab ha posat en marxa dos projectes pilot en els quals el Centre de Recerca en...


Iniciem el projecte VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació

És arriscat vacunar-se? O és insensat no fer-ho? És cert que les vacunes poden causar autisme? Aquestes i d’altres preguntes, tan presents en el debat social sobre la vacunació,...


S'acosta la Setmana del Cervell

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Us comuniquem que, amb motiu de la Setmana del Cervell que tindrà lloc la setmana vinent (15 a 21 de març), el programa EscoLab posa a la vostra disposició les...


Noves Activitats d'Escolab!

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Us comuniquem que hi ha noves activitats al web d'Escolab. Les podeu consultar aquí. D'altra banda, les 


EscoLab no para

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

EscoLab no para i és per això que arrenquem el 2021 amb noves activitats!

 

Durant les pròximes setmanes incorporarem nous tallers perquè...


Escolab us desitja un Bon Nadal

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Aquest any hem vist com molts projectes i situacions del nostre entorn han hagut d’adaptar-se per poder...


Activitats d'abril a Escolab

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Tornem de Setmana Santa amb energia!

Us informem que hi ha les següents activitats disponibles pel mes d'abril a Escolab:

 

Visita...


Conclou la primera edició del projecte “VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació”

Dimecres 16 de juny va finalitzar el projecte pilot que ha ideat el programa Escolab de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb l’IDIBELL i l’Escola Virolai de Barcelona. L’activitat...


Arrenca la nova edició d'EscoLab!

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

La 12a edició del programa EscoLab ja ha arribat i aquest curs comença amb un format diferent.

EscoLab us desitja un bon estiu

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Des d'Escolab us volem desitjar un molt bon estiu i informar-vos que el programa torna el curs vinent adaptant les seves activitats a un format virtual durant el primer trimestre.

...


+Veure més