Escolab

recursos

Aquí trobareu recursos educatius per complementar les visites d'EscoLab


TOT


Guia_EscoLab_Virtual.pdf de 125.41Kb

Guia d'activitats virtuals d'EscoLab


Dossier_SORTIM_DEL_BIG_BANG.pdf de 1056.4Kb

SORTIM DEL BIG BANG I RECONSTRUÏM L’UNIVERS! Visita a l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE). Guia didàctica per al professorat amb recursos útils per a treballar a l'aula, abans, durant i després de fer la visita. Nivell 4rt ESO.


Dossier_STOP_METASTASI.pdf de 329.67Kb

STOP METÀSTASI! Visita a l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i Taller de Mecanobiologia. Guia didàctica per al professorat amb recursos útils per a treballar a l'aula, abans, durant i després de fer la visita. Nivell 1r-2n batxillerat.


Dossier_CHALLENGE_NANO.pdf de 340.03Kb

CHALLENGE NANO. Visita a la Unitat de Tècniques Nanomètriques dels Centres Científics i Tecnològics de la UB. Guia didàctica per al professorat amb recursos útils per a treballar a l'aula, abans, durant i després de fer la visita. Nivell 3r ESO.


Dossier_LA_VIDA_A_TRAVÉS_DEL_MICROSCOPI.pdf de 2835.39Kb

LA VIDA A TRAVÉS DEL MICROSCOPI. Visita a les unitats de Microscòpia Òptica Avançada i Microscòpia Electrònica del Campus de Medicina - Clínic dels CCiT-UB. Guia didàctica per al professorat. Nivell batxillerat.


Dossier_RESISTENCIA_BACTERIANA.pdf de 1381.59Kb

RESISTÈNCIA BACTERIANA: L’AMENAÇA FANTASMA. Visita a l’Institut de Salut Global Barcelona (ISGlobal). Guia didàctica per al professorat amb recursos útils per treballar a l'aula. Nivells 4tESO i 1r Batxillerat.


Dossier_COM_EVOLUCIONEN_LES_PLANTES.pdf de 1090.33Kb

COM EVOLUCIONEN LES PLANTES?, Visita a l’Institut Botànic de Barcelona (IBB, CSIC-ICUB). Guia didàctica per al professorat amb recursos útils per a treballar a l'aula, abans, durant i després de fer la visita. Nivell 2n batxillerat.


Idees guanyadores i finalistes del Concurs «Tenim una idea!»


Idees guanyadores del Concurs «Tenim una idea!»


Idees finalistes del Concurs «Tenim una idea!»

Categoria 1r i 2n d’ESO:
  • Lents de contacte que fan fotos
  • Robot netejador de dents
  • Xip per detectar malalties dins el mateix cos
  • Cadira de rodes robotitzada
  • Volant de cotxe detector de l'estat del conductor
  • Bombeig d'aigua d'un pou natural a un pou artificial amb energia solar
  • Ulleres intel•ligents per a nens amb dislèxia i corregir faltes d’ortografia

Categoria 3r, 4r d’ESO i cicle formatiu mitjà:
Categoria batxillerat i cicle formatiu superior:
Una mica més d’inspiració per a decidir què t’agradaria millorar amb la ciència:

Reptes que us proposen els centres de recerca d’EscoLab per participar al concurs Tenim una idea!


Si heu fet algun d’aquests tallers, els reptes us poden ajudar a tenir idees de recerca:


TallerRepte
Coneixes els riscos per a la salut humana de la contaminació ambiental?
(ISGlobal)
Com podríem reduir la contaminació atmosfèrica de la ciutat?
Bacteris resistents als antibiòtics: l'amenaça fantasma!
(ISGlobal)
Com podríem evitar la resistència antimicrobiana?
La medicina del futur.
(Institut de Bioenginyeria de Catalunya-IBEC)
Crea el teu medicament. Tria una malaltia. Com obtindries el fàrmac. Quina seria la diana terapèutica o l’òrgan on actuaria. La via d’administració, etc.
Aplicacions d'enginyeries TIC.
(Escola Superior Politècnica-UPF)
Tindran cara i emocions els agents/assistents virtuals amb els quals conversarem en el futur? Com impactarà això en el nostre dia a dia?
Aplicacions d'enginyeria biomèdica.
(Escola Superior Politècnica-UPF)
Com milloraries l'eficiència energètica dels microestimuladors sense fils implantables?


Guia_EscoLab_Virtual.pdf de 125.41Kb

Guia per a les activitats virtuals d'EscoLab


Guía de valoración de la actividad de divulgación científica del personal académico e investigador


Esta guía pretende ser una herramienta para los procesos de evaluación del personal investigador en los que se considere oportuno tener en cuenta, como méritos evaluables, el trabajo desarrollado en el ámbito de la divulgación científica.

Guía de valoración de la actividad de divulgación científica del personal académico e investigador

Elaborada por el Grupo de Trabajo de Divulgación y Cultura Científica de Crue–I+D+i (Red Divulga), en colaboración con la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).Guía básica para la evaluación de proyectos de cultura científica de FECYT


Esta guía básica para la evaluación de proyectos de cultura científica, editada por FECYT, busca facilitar a los responsables de proyectos financiados por la Fundación su evaluación y mejora. Se trata de un compendio de manuales de consulta con recursos para definir la estrategia de evaluación, diseñar los planes de evaluación y proponer instrumentos para este objetivo.

Guía básica para la evaluación de proyectos de cultura científica de FECYT

La guía ha sido coordinada por FECYT y desarrollada por el Centre de Recerca per a l’Educació Científica y Matemàtica (CRECIM) de la UAB.Bola_Escolab_BN.jpg de 21.27Kb

Bola logo EscoLab en B/N


Bola_Escolab_color.jpg de 42.26Kb

Bola logo EscoLab en color


Guía para centros de investigación con orientaciones para al diseño, implementación y evaluación de talleres experimentales destinados a estudiantes de primaria y secundaria:


Comunicando ciencia en talleres experimentales para estudiantes de educación primaria y secundaria. Aportaciones de la didáctica de las ciencias experimentales al diseño, implementación y evaluación de talleres de comunicación científica. María Isabel Hernández y Digna Couso. Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM). Universitat Autònoma de Barcelona. FECYT.Últims comentaris

mcos1@ · 04/10/2019 09:32

No hem obtingut cap plaça per anar a fer el joc de roll al CRG amb els alumnes de 4t d'ESO. Com podem inscriure'ns en la llista d'espera d'aquesta activitat?

emoreno@ · 02/10/2019 14:23

Són alumnes de la modalitat científica. Alguns fan biologia i altres dibuix tècnic.

escolab@ · 22/02/2019 15:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 14:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 14:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

+ Veure més comentarisdestaquem

Dues noves propostes educatives amb el diàleg entre joves i ciència al centre

El CRAG participa en la creació de dues noves iniciatives educatives del programa EscoLab de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb els instituts Bernat Metge i Josep Tous

Dues noves propostes educatives amb el diàleg entre joves i ciència al centre

Comparteix!


destaquem

Conclou la primera edició del projecte “VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació”

La nova iniciativa del programa Escolab amb l’IDIBELL i l’escola Virolai ha finalitzat aquest mes de juny amb propostes molt originals.

Conclou la primera edició del projecte “VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació”

Comparteix!