Escolab

participa

Professorat

Curs Escolab: Connectem recerca i aula

Curs de formació conjunt per a docents i personal dels centres de recerca que ofereixen activitats a EscoLab, per tal d'acostar més les propostes de visites a la realitat del sistema educatiu. El curs estarà tutoritzat pel CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa, de la Generalitat de Catalunya).

Com connectar recerca i aula? Com integrar una sortida científica en el curs escolar? Com donar continuïtat al centre d'interès iniciat a l'aula? Com incentivar la participació de l'alumnat i fer més interactiva l'activitat d'EscoLab?

Es tracta d'un curs semipresencial de 20h de formació, reconegut pel Departament d'Educació, on es durà a terme un treball cooperatiu amb els investigadors per dissenyar recursos educatius.

Objectius del curs:

 • Incorporar les visites educatives fora dels centres educatius en la programació i l'avaluació competencial d'unitats didàctiques.
 • Promoure el treball col·laboratiu entre docents i personal investigador i de divulgació dels centres de recerca.
 • Establir metodologies de treball conjunt entre docents i personal dels centres de recerca.
 • Acompanyar els centres de recerca en el procés de revisió i millora de les seves propostes educatives per tal d'apropar-les a la realitat actual del sistema educatiu.

El professorat que faci una reserva d'una activitat vinculada al curs Connectem Recerca i Aula, s'haurà de comprometre a participar també en el curs.

Consulta el programa i calendari en el document adjunt Connectem Recerca i Aula

Per a qualsevol dubte, pots contactar a través del correu electrònic: escolab@bcn.cat

 

Concurs EscoLab «Tenim una idea!»

Concurs d'idees de recerca per a l'alumnat.

Objectius del concurs:

 • Reflexionar sobre el paper de la R+D+I en la societat.
 • Promoure el pensament crític, el raonament basat en proves i l'aprenentatge col·laboratiu.
 • Incentivar els joves a adoptar una actitud creativa.
 • Involucrar-los en els processos d'R+D+I i donar-los l'oportunitat d'incidir en els reptes socials, adoptant els principis de la recerca i la innovació responsables (RRI, segons les sigles en anglès).

 

Ajuda'ns a millorar el programa

Avalua l'activitat en la qual has participat. T'agrairem molt que destinis cinc minuts a respondre l'enquesta següent. Has d'estar registrat per accedir-hi. Un cop acabada l'enquesta, no es guardarà cap informació personal.

 

AVALUA

 


Alumnes

Concurs EscoLab «Tenim una idea!»

Quines idees us agradaria que s'investiguessin? Idees que facin avançar el món i aconsegueixin millores que beneficiïn a les persones?

Si després de fer una visita EscoLab a un centre de recerca heu sortit amb més preguntes que respostes. Si el que heu après us ha generat una idea per solucionar un problema encara no resolt...

Participeu en el concurs! Podeu fer-ho en grup de dos o tres companys. Expliqueu la vostra idea de forma creativa i el motiu pel qual la proposeu.

Es concediran 3 premis a les millors idees presentades a cadascun dels reptes següents:

 • Idees per millorar la salut i/o l'alimentació de la ciutadania.
 • Idees per millorar l'entorn urbà i la qualitat ambiental de la ciutat.
 • Idees per produir o dissenyar aplicacions tecnològiques que contribueixin a la millora de la ciutat i de la qualitat de vida de les persones.

Les millors propostes seran premiades i entregades als científics perquè les puguin investigar!

Valorarem la creativitat a l'hora de presentar la idea, el grau d'innovació científica i/o tecnològica, el plantejament i argumentació, la utilitat de la proposta i la importància social del problema o qüestió que s'ha de resoldre, a banda dels criteris ètics a l'hora d'abordar el tema.

Hi haurà premis per a l'alumnat guanyador i per al professorat!

Consulteu les bases del concurs aquí

 

PARTICIPA-HI

 

Consultes les idees finalistes de les edicions anteriors del concurs a recursos

Consulteu D'on sorgeix una idea?

Per a qualsevol dubte ens podeu contactar a: escolab@bcn.cat


Personal Investigador

T'agradaria organitzar una activitat d'EscoLab?

Tens ganes de donar a conèixer com es treballa al vostre centre de recerca i què investigueu? Envia'ns una proposta i ens posarem en contacte amb tu.

 

PROPOSA

 


Últims comentaris

mcos1@ · 04/10/2019 09:32

No hem obtingut cap plaça per anar a fer el joc de roll al CRG amb els alumnes de 4t d'ESO. Com podem inscriure'ns en la llista d'espera d'aquesta activitat?

emoreno@ · 02/10/2019 14:23

Són alumnes de la modalitat científica. Alguns fan biologia i altres dibuix tècnic.

escolab@ · 22/02/2019 15:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 14:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 14:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

+ Veure més comentarisdestaquem

Dues noves propostes educatives amb el diàleg entre joves i ciència al centre

El CRAG participa en la creació de dues noves iniciatives educatives del programa EscoLab de l’Ajuntament de Barcelona, juntament amb els instituts Bernat Metge i Josep Tous

Dues noves propostes educatives amb el diàleg entre joves i ciència al centre

Comparteix!


destaquem

Conclou la primera edició del projecte “VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació”

La nova iniciativa del programa Escolab amb l’IDIBELL i l’escola Virolai ha finalitzat aquest mes de juny amb propostes molt originals.

Conclou la primera edició del projecte “VacunAcció: com immunitzar-se contra la desinformació”

Comparteix!


Tinc una idea!