Escolab

investigación, tecnología, innovación

EscoLab abre las puertas de los laboratorios y centros de investigación líderes del país y ofrece la oportunidad de dialogar con los investigadores que trabajan para el avance de la sociedad.

Más de 10.000 plazas de actividades científicas gratuitas para el alumnado de ESO, bachillerato y ciclos formativos. Propuestas que abarcan desde las ciencias experimentales y la tecnología a las ciencias sociales y las humanidades, la arquitectura, la innovación empresarial, el periodismo, la educación infantil o las ciencias deportivas, entre otras.

Desde octubre hasta mayo, EscoLab ofrece más de 200 propuestas diferentes de la mano de investigadores de grupos de investigación de universidades, centros de investigación, hospitales y empresas, dispuestos a satisfacer la curiosidad del alumnado.

Las actividades consisten en talleres o visitas que permiten ver la gran diversidad de laboratorios que existen y entrar en contacto directo con sus equipos multidisciplinarios y sus líneas de investigación. Podréis experimentar los nuevos descubrimientos y enriquecer los contenidos del aula conectando el currículum con la actualidad científica.

Adicionalmente, algunos talleres también se pueden ofrecer en formato virtual en caso de que no sea viable realizar presencialmente debido a las restricciones sanitarias. De esta manera se puede seguir acercando el conocimiento a los alumnos ante las restricciones actuales.

La inscripción previa es imprescindible y puede realizarse a partir de septiembre (consultar el calendario de inscripciones en reservas). Para poder reservar, hay que ser un usuario registrado.

Todas las actividades son gratuitas y las plazas limitadas.

¿Cómo reservar una actividad?

Consulta todas las actividades



Últimos comentarios

mcos1@ · 04/10/2019 09:32

No hem obtingut cap plaça per anar a fer el joc de roll al CRG amb els alumnes de 4t d'ESO. Com podem inscriure'ns en la llista d'espera d'aquesta activitat?

emoreno@ · 02/10/2019 14:23

Són alumnes de la modalitat científica. Alguns fan biologia i altres dibuix tècnic.

escolab@ · 22/02/2019 15:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 14:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 14:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

+ Ver más comentarios



destacamos

Trobada Escolabers, connectant recerca i aula més que mai!

 

Després de dos anys de pandèmia, el passat 28 de juny vam poder celebrar novament la Trobada Escolabers anual, enguany a l'Institut Botànic de Barcelona.

A un...

Trobada Escolabers, connectant recerca i aula més que mai!

Comparte!


destacamos

Com alimentar-nos contra la desinformació i generar idees per divulgar ciència

Durant el curs escolar 2020-2021, el programa Escolab va posar en marxa dos projectes pilot juntament amb el Com alimentar-nos contra la desinformació i generar idees per divulgar ciència

Comparte!