Tancar

Identificació de Colorants en caramels


data to agree from 01/02/2022 to 29/04/2022
time 08:30 to 12:30

Unavailable


Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial (UPC)

Seats: 12 max. students
Ages:
2n de Batxillerat
Cicle formatiu superior

Workshop

  • Escolab

Sessions a convenir de l'1 de febrer al 30 d'abril, horari de matins.

Pràctica de laboratori de Química que té per objectiu separar colorants per cromatografia de columna i identificar-los per espectroscòpia visible.

Es dissol la cobertura acolorida d'un caramel M&M en aigua. Una fracció d'aquesta solució es carrega en una columna de cromatografia. Es fan passar a través de la columna mescles d'aigua-isopropanol, canviant gradualment la proporció relativa dels dos líquids. Així s'aconsegueixen separar els diferents colorants. S'aprecia clarament la separació dels colorants pel color del líquid que surt a la columna.

La identificació dels colorants es fa per espectroscòpia visible, coneixent la longitud d'ona corresponent al màxim d'absorció de cada colorant.

Consulteu el document adjunt per a més informació.

 

Professora responsable: Maria Pilar Almajano, departament d'Enginyeria Química.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.


PDF Download


Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!