Cerrar

Curs Ada Lovelace: dissenya el teu propi algoritme per desxifrar la informació que contenen les molècules


fecha 10/02/2020       hora de 10:00 a 13:00

Agotada


Centre de Regulació Genòmica (CRG)

Plazas: 20 alumnos máximos
Nivel:
3r d'ESO
4t d'ESO

Taller Práctico

  • Escolab

La revolució computacional està canviant el món: la nostra rutina, la manera en què es treballa... Així, la programació és i serà una eina bàsica de la informàtica. En aquesta activitat els estudiants escriuran el seu primer algoritme i dissenyaran un petit joc per desxifrar la informació continguda en certes molècules. Aquestes eines són la base d’estudis biomèdics que es duen a terme diàriament al departament de bioinformàtica del CRG. A més a més, els estudiants tindran l'oportunitat de dialogar amb joves investigadores en el camp de la bioinformàtica per poder conèixer de primera mà les seves experiències i reflexions,​ i compartir les seves visions, dubtes o curiositats. 

L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar l’interès dels estudiants per la programació, ja que la gran majoria de noies d’entre 6 i 16 anys no es plantegen estudiar carreres relacionades amb les ciències de la computació, alhora que conscienciarà ambdós sexes de la necessitat d’una presència femenina equitativa en l’àmbit de les noves tecnologies.

L'activitat s'emmarca dins del Dia d'Ada Lovelace 2019, el 8 d'octubre, una jornada internacional dedicada a la participació de les dones en la ciència, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) que té per objectiu visibilitzar i reconèixer les dones que treballen en l'àmbit científic, així com introduir noies joves dins d'aquesta dinàmica d'igualtat i dins el món de la ciència i la tecnologia.

Reserves amb carta de motivació!. Com funciona?

Com que el nombre d'activitats és limitat, us demanem un breu resum (de 80 a 200 paraules) explicant la vostra motivació per fer aquesta visita, el treball previ i posterior que en fareu a l'aula, la integració al vostre currículum escolar, etc.

Cal que l'envieu a comunicacio@crg.eu del 23 de setembre al 2 d'octubre. Es confirmarà la reserva definitiva per correu electrònic després de valorar els resums rebuts. El CRG es reserva el dret d'anul·lar les reserves que no compleixin els requisits mínims per a la realització del taller.

 

*Aquesta activitat té el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) - Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades 


Identifícate   Tiene que estar registrado e iniciar sesión para realizar reservas.



Últimos comentarios

alexandre.omedes@ · 09/09/2019 13:34

Les noves tecnologies són bàsiques per el coneixement i estudi de la biologia. És per això penso és bàsica aquesta pràctica-visita.



Comparte!