Escolab

Què hi ha de nou a Escolab?

 

Novetats d’aquesta edició!

Aquest any tenim una gran novetat: s'afegeixen al programa dos grups de recerca molt interessants del Departament de traducció i ciències del llenguatge de la UPF:

Grup de Lingüística Formal (UPF) amb un taller per conèixer com ho fan els científics per desxifrar una llengua desconeguda... a l'estil de la pel·lícula Arrival.
 
Grup de Recerca en Tecnologies Interactives i Distribuïdes per a l'Educació amb un taller sobre els beneficis i inconvenients dels 'likes' i com promoure l'ús crític de les xarxes socials, i un altre taller sobre com la tecnologia i la música poden millorar el rendiment en l'aprenentatge.

Dels Centres Científics i Tecnològics de la UB s'incorpora la Unitat de Microscòpia Electrònica TEM/SEM amb una visita molt específica sobre com s'aplica la nanotecnologia en la biomedicina i com es prepara una mostra per observar-la als Microscopis Electrònics de Transmissió i Rastreig.

També celebrem la participació de L'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) que ens proposa una experiència gamificada on l'alumnat treballarà en equip posant-se en la pell d'uns científics, tot triant la seva aventura... científica!

Es podria controlar l'alliberació d'un fàrmac en el cos humà, mitjançant llum? L'Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC) ofereix un taller sobre com la llum pot servir com a nova eina en farmacologia. Se'n diu fotofarmacologia i es tracta d'una tècnica molt innovadora.

El Centre tecnològic Leitat, ens proposa una visita pels seus laboratoris on treballen la química a escala nano. Ens descobriran que són, com són, com es fan i per a què serveixen els nanomaterials.

 

Igualment, altres centres de recerca del programa han incrementat la seva oferta d'activitats, tant en nombre de sessions com en varietat d’activitats. Aquí hi ha alguns exemples:

La Facultat de Matemàtiques i Estadística (UPC) afegeix tres tallers nous als seus habituals sobre estadística: La llei binomial i molt més, Enquestes, manifestacions i animals en perill d'extinció: l'estadística de cada dia i un taller sobre El llegat d'Hipàtia: les dones i les matemàtiques.

L'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE-UPC) incorpora a la seva llarga llista d'activitats, propostes que faran reflexionar l'alumnat sobre l'energia nuclear i el canvi climàtic.

El Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), a més dels tallers sobre genètica i epigenètica de plantes, microscòpia de fluorescència i els tomàquets respirant, enceten un taller sobre: Els virus de plantes, aliats o enemics?

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona (UPC) proposa tallers nous sobre: drons i riscos geològics, escoltem el mar?, com es neteja l'aigua perquè la puguem beure?, dissenys de xarxes de transport, realitat augmentada, tectònica de plaques i clima, com i perquè es mou l'aigua del riu i canals?, etc.

I molts més...

 

 

 

 


Share!


Last comments

aolle3@ · 11/12/2019 16:41 · Related activity "Coneixes els riscos per a la salut humana de la contaminació ambiental?"

Hola, he intentat registrar-me, però quan poso el codi del meu institut em posa codi erroni. El meu institut és el Pompeu Fabra de Badalona. Només feu les activitats per instituts de Barcelona? Gràcies

ligit@ · 20/11/2019 08:20 · Related activity "Aplicació de tecnologies de la informació Geospacial"

Bon dia,

Tenim dates obertes, per tant només hem de buscar una data que us vagi bé. Programem les sessions fins al març, i normalment l'horari és entre les 410 h i les 14h, amb una duració de no més de 2 hores.

Indiqueu-nos algunes dates que us vagin bé i ho concretem.

Podeu escriure directament a ligit@uab.cat

Resto a l'espera de la vostra resposta.

Ben  cordialment,

Miquel Àngel Vargas

ncomalada@ · 11/11/2019 13:55 · Related activity "Aplicació de tecnologies de la informació Geospacial"

M'agradaria participar al taller amb els alumnes de Ciències de la Terra i, si sobressin places, miraríem quins alumnes de Cicles o del Batxillerat Cientifico-tecnològic hi podrien estar interessats.

ncomalada@ · 11/11/2019 13:48 · Related activity "De quina espècie és?"

Benvolguts, m'agradaria poder participar al taller amb els alumnes de Ciències de la Terra i de Biologia.

rebeca.lopez@ · 25/10/2019 14:45 · Related activity "Dins la ment d'un autèntic Hacker per fer front a la Pirateria"

Bona tarda, tenim places disponibles per aquest taller, necessito saber el nombre d'alumnes que vindrieu.

 

Gràcies,

 

Rebeca López

+ More comments



Other news


EscoLab us desitja un bon estiu

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Des d'Escolab us volem desitjar un molt bon estiu i informar-vos que el programa torna el curs vinent adaptant les seves activitats a un format virtual durant el primer trimestre.

...


EscoLab Virtual

Benvolgudes i benvolguts escolabers,

 

Des del programa EscoLab us anunciem l'arribada de les activitats virtuals.

Davant de la situació vigent, el programa adopta un nou format, amb l’objectiu de fer...


Enquesta de viabilitat d'activitats EscoLab en línia

Benvolguts/des,

 

Davant la situació excepcional que estem vivint, des de la direcció d’EscoLab estem valorant l'opció de poder...


Represa de les activitats EscoLab

Des de la coordinació del programa EscoLab estem treballant per continuar oferint les activitats programades en format virtual. Properament us avisarem sobre la seva viabilitat i funcionament.


Anul·lació de les activitats d'EscoLab i la Setmana del Cervell

Des del programa EscoLab us volem comunicar que, en vista de les mesures preses pels departaments de Sanitat i Educació arrel del coronavirus, queden suspeses les activitats programades pels propers dies fins a nou...


Últims dies per apuntar-se a la Setmana del Cervell 2020

Demà dimarts 10 de març clou el termini per inscriure's a les activitats de la Setmana del Cervell 2020, que tindrà lloc del 16 al 20 de març. Durant aquests dies les científiques i...


Arriba la Setmana del Cervell 2020 a EscoLab

 

Del 16 al 20 de març de 2020, amb motiu de la Setmana Mundial del Cervell,  la plataforma EscoLab posa a disposició dels centres educatius públics i concertats de...


Bon any 2020!

EscoLab us desitja un fantàstic any 2020 ple de recerca a les aules

 

Aprofiteu el nou any per portar els vostres alumnes a conèixer de primera mà la recerca més capdavantera del...


Aprofita la setmana de la ciència per fer un taller de recerca amb els teus alumnes

 

 

Del 8 al 17 de novembre se celebra la 24ª Setmana de la Ciència a Catalunya.

Si t'has quedat sense plaça per fer una activitat EscoLab, ara tens més oportunitats!

 

...


Anul·lacions i llistes d'espera

 

Assegureu-vos bé que la data concertada per fer l’activitat és idònia per a vosaltres.

 

Si preveniu que no podreu assistir a alguna activitat, com més...


+See more