Tancar

Tècniques analítiques en Ciències de la Terra


data 07/02/2020       time 09:00 to 11:00

Unavailable


Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC)

Seats: 25 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Workshop

  • Escolab

La sessió mostra diferents aspectes de la recerca que es duu a terme a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) a partir de tallers pràctics i demostratius, dedicats a les tècniques analítiques que s'utilitzen en la recerca en ciències de la terra.

- Tècniques analítiques geoquímiques. Taller d'ICP-MS a càrrec de Marta Rejas  i José Luis Fernández Turiel i Taller DRX a càrrec de Jordi Ibáñez 

Es proposa introduir els alumnes en dues tècniques analítiques (l'espectrometria de masses i la de fluorescència de raigs X) que permeten esbrinar quins elements hi ha en els materials que ens envolten. Mitjançant aquestes tècniques podem saber què hi ha a l'aigua que bevem, quina és la composició de les roques o els minerals o si les joies són falses o no. Per a la realització del taller, es pot demanar al personal investigador si l'alumnat o el centre educatiu pot portar mostres per analitzar als laboratoris de l'ICTJA-CSIC: 1) aigua de l'escola; 2) algun mineral o roca; 3) algun ornament personal de metall.

- Radioactivitat. Taller a càrrec de Santiago Giralt 

Què és la radioactivitat? Qui la va descobrir? Com funciona? Per a què serveix? És bona o dolenta per a l'ésser humà? Es pot visualitzar la radioactivitat? El taller repassarà de forma interactiva els conceptes bàsics que formen la base física i química de la radioactivitat i es veuran les principals aplicacions en Ciències de la Terra.

 

Aquesta activitat va dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat (preferiblement, de 2n) de Ciències de la Terra o de la branca científica.

La data podria modificar-se per raó de compromisos de recerca que puguin sorgir en el futur. En aquest cas, s'informaria i es cercaria una nova data amb el cente educatiu.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!