Tancar

Reconstruïm el clima i el relleu del passat


data 29/11/2019       time 09:00 to 11:00

Unavailable


Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC)

Seats: 25 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Workshop

  • Escolab

La sessió mostra diferents aspectes de la recerca que es duu a terme a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) a partir de dos tallers pràctics i demostratius, dedicats a l'estudi del clima en èpoques geològiques del passat i a l'evolució del relleu terrestre.

- Paleoclima. Taller a càrrec de Santiago Giralt

Els científics diuen que les dades meteorològiques instrumentals disponibles mostren que l'actual escalfament que estem patint està clarament per sobre de la mitja del registre instrumental i que és degut a l'acció humana ... Però és cert això? Es pot comprovar d'alguna forma el que els científics diuen? Potser el que els científics diuen no és cert perquè els hi falten més dades del clima del passat per a poder verificar aquesta afirmació ... És possible reconstruir el clima del passat? I ho fan els científics? El taller repassarà totes aquestes qüestions de forma interactiva.

- L’evolució del relleu terrestre amb una Taula de Sorra amb Realitat Augmentada. Taller a càrrec de Daniel García Castellanos i Ángel Valverde

Sobre una taula de sorra amb realitat augmentada projectada, l'alumnat podrà modificar amb les mans la superfície d’una caixa de sorra, simulant el moviment de plaques tectòniques, provocar pluja virtual sobre el relleu creat i imaginar on es concentrarà l’erosió i la sedimentació produïdes per l’aigua. D'aquesta manera, és a dir, reproduint el cicle del relleu terrestre de Davis i Penck, podran comprendre millor els conceptes teòrics que han après a classe i amb l'ajuda del llibre de text.

 

Per a més informació, consulteu el document adjunt.

 

Aquesta activitat va dirigida a l’alumnat de 1r i 2n de batxillerat (preferiblement, de 2n) de Ciències de la Terra o de la branca científica.

La data podria modificar-se per raó de compromisos de recerca que puguin sorgir en el futur. En aquest cas, s'informaria i es cercaria una nova data amb el cente educatiu.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.


PDF Download


Last comments

mbosch7@ · 09/09/2019 08:59

M'agradaria molt poder fer aquesta activitat perquè tracta un tema clau d'una manera que els alumnes que volen treballar en l'àmbit científic han de conèixer.



Share!