Tancar

Descobrint nous medicaments per tractar les malalties neurodegeneratives


data 11/03/2019       time 09:00 to 10:00

Unavailable


SETMANA DEL CERVELL 2019

Seats: 35 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat
Cicle formatiu mitjà
Cicle formatiu superior

Chat

  • Escolab

ACTIVITAT DIRIGIDA ÚNICAMENT ALS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

 

RESUM DE LA XERRADA

Les malalties neurodegeneratives són patologies amb un gran impacte social, econòmic i personal a la nostra societat. Algunes són ben conegudes perquè afecten un nombre elevat de persones, com les malalties d’Alzheimer i Parkinson, i d’altres són més minoritàries, com les amiloïdosis familiars; totes, però, incurables actualment. Tenen símptomes molt diferents i darrere de cadascuna d’aquestes malalties hi ha una proteïna diferent. No obstant això, el problema que pateixen aquestes proteïnes és sempre el mateix: en un moment donat deixen de ser solubles, es tornen tòxiques i això malmet d’una manera o una altra l’òrgan on es troben, sigui el cervell o el sistema nerviós perifèric. En aquesta presentació explicaré els esforços del nostre grup de recerca per a trobar nous medicaments que puguin prevenir i curar aquestes devastadores malalties.

 

Investigador: Salvador Ventura, de l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

IMPORTANT A TENIR EN COMPTE:

Les reserves es gestionen únicament a través d'aquest web. És obligatòria la presència d'un/a professor/a per grup classe. Cal que una persona del centre educatiu, responsable de la reserva, rebi l'investigador/a a l'entrada del centre per poder acompanyar-lo/a fins a l'aula 20 minuts abans de l'inici de l'activitat i que es faci càrrec de l'ordre del grup classe i supervisi la sessió de treball.

Necessitats tècniques: el dia de l'activitat cal que el centre tingui a punt l'ordinador (amb altaveus) i el projector per a PowerPoint (que la sala es pugui enfosquir) i que l'investigador/a pugui fer una connexió a Internet.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!