Tancar

Viatge a l'interior del cervell


data 12/03/2019       time 09:00 to 10:00

Unavailable


SETMANA DEL CERVELL 2019

Seats: 35 max. students
Ages:
1th ESO

Chat

  • Escolab

ACTIVITAT DIRIGIDA ÚNICAMENT ALS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

 

RESUM DE LA XERRADA

L'objectiu de la xerrada (que serà en castellà) és despertar l'interès de l'alumnat pel funcionament del cervell, un òrgan misteriós i alhora fascinant. Primer es descriuran aspectes anatòmics, com per exemple la morfologia i les diferències entre espècies. La xerrada se centrarà en les principals cèl·lules del cervell, les neurones, i en com es comuniquen entre elles per generar els pensaments. Tot seguit, es donaran algunes nocions bàsiques sobre el funcionament del cervell, a través de senzills experiments (il·lusions òptiques, dominància cerebral...). Finalment, per tal de despertar l'interès científic de l'alumnat, es presentarà com s'estudia el cervell als laboratoris.

 

INVESTIGADORA: Maria Martínez de Lagran, del Laboratori de Neurobiologia Cel·lular i de Sistemes del  Centre de regulació Genòmica (CRG) 

 

IMPORTANT A TENIR EN COMPTE:

Les reserves es gestionen únicament a través d'aquest web. És obligatòria la presència d'un/a professor/a per grup classe. Cal que una persona del centre educatiu, responsable de la reserva, rebi l'investigador/a a l'entrada del centre per poder acompanyar-lo/a fins a l'aula 20 minuts abans de l'inici de l'activitat i que es faci càrrec de l'ordre del grup classe i supervisi la sessió de treball.

Necessitats tècniques: el dia de l'activitat cal que el centre tingui a punt l'ordinador (amb altaveus) i el projector per a PowerPoint (que la sala es pugui enfosquir) i que l'investigador/a pugui fer una connexió a Internet. 

 


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.Last comments

No comments. Be the first to comment!
Share!