Tancar

Simulem els circuits del cervell


data 14/03/2019       time 09:00 to 10:00

Unavailable


SETMANA DEL CERVELL 2019

Seats: 35 max. students
Ages:
3r d'ESO
4t d'ESO
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat
Cicle formatiu mitjà
Cicle formatiu superior

Chat

  • Escolab

ACTIVITAT DIRIGIDA ÚNICAMENT ALS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

 

RESUM DE LA XERRADA

El nostre cervell és el responsable d'accionar i controlar el nostre cos i d'establir relacions amb l'entorn a través dels sentits, però alhora és la seu d'activitat interna, autogenerada que seria la base deles seves capacitats més sorprenents i valuoses: la imaginació, la creativitat. Els mecanismes responsables d'aquests processos cognitius encara són desconeguts, però actualment pensem que es basen en la interacció de moltes neurones en xarxes. L'estudi d'aquests mecanismesés complex i requereix d'una aproximació multidisciplinar. En aquesta xerrada parlarem de com ens podem aproximar a una funció cognitiva molt senzilla, la memòria de treball, a partir de la combinació d'estudis computacionals de xarxes neuronals, estudis neurofisiològics i estudis conductuals. També parlarem de com l'estudi d'aquesta funció cognitiva pot permetre explicar aspectes de la conducta alterada en algunes malalties.

 

Investigador: Albert Compte, del Laboratori de Neurobiologia Teòrica de l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS).

 

IMPORTANT A TENIR EN COMPTE:

Les reserves es gestionen únicament a través d'aquest web. És obligatòria la presència d'un/a professor/a per grup classe. Cal que una persona del centre educatiu, responsable de la reserva, rebi l'investigador/a a l'entrada del centre per poder acompanyar-lo/a fins a l'aula 20 minuts abans de l'inici de l'activitat i que es faci càrrec de l'ordre del grup classe i supervisi la sessió de treball.

Necessitats tècniques: el dia de l'activitat cal que el centre tingui a punt l'ordinador (amb altaveus) i el projector per a PowerPoint (que la sala es pugui enfosquir) i que l'investigador/a pugui fer una connexió a Internet.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.Last comments

No comments. Be the first to comment!
Share!