Tancar

Aplicacions d'enginyeria biomèdica


data 21/02/2019       time 09:00 to 12:00

Unavailable


Escola Superior Politècnica (UPF)

Seats: 25 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Visit + Demo

  • Escolab
  • Escolab

Vine a conèixer que s'amaga darrere de les aplicacions d'enginyeria biomèdica  amb nosaltres !

Programa

A partir de les 10.00 h i fins a les 13.00 h, els alumnes es dividiran en grups per realitzar un total de 4 activitats, cadascuna de 40 minuts de durada. Farem una pausa de 11:30 a 11.45h. Un cop finalitzades les activitats ens reunirem tots a l’Auditori per fer la cloenda. 

 

Els tallers:

De la mitologia grega a l'epilèpsia a través de l'anàlisi dels senyals.

Parlarem sobre el nostre grup interdisciplinari focalitzant-nos en dues de les nostres principals línies d'investigació. Primer parlarem d'oscil·ladors i introduirem el concepte de "chimeres" i sincronització. I en segon lloc parlarem sobre l'epilèpsia i com a través de l'anàlisi de "EEG" podem intentar ajudar en el diagnòstic.

Professors:  Marc Grau i Cristina González Martínez

 

Analitzem els batecs

Aquesta activitat començarà amb una visió ràpida de conceptes importants en c: les cambres i vàlvules cardíaques, així com les diferents fases del cicle cardíac. També introduirem les principals propietats de les modalitats d'imatge utilitzades per al diagnòstic.

A continuació, ens centrarem en el cas particular dels atletes de resistència, que pateixen canvis adaptatius en el sistema cardiovascular. Presentarem dades anònimes d'imatges de cors d'atletes i no atletes, i els alumnes realitzaran algunes mesures rellevants per intentar avaluar si són atletes o no. En l'última part de l'activitat, comentarem les diferències observades i relacionar-les amb les necessitats especials del cor de l'atleta.

Professors:  Gabriel Bernardino i Mariana Nogueira

 

Aletes de pollastre, Coliflors , Cactus i anemoscopis en cardiologia

L'activitat consisteix en conèixer una de les estructures més fascinants del sistema cardiovascular, l'orelleta esquerra. Per familiaritzar-se amb aquesta estructura, es presentaran diversos models impresos en 3D, on els participants al taller hauran de classificar la seva forma segons quatre categories diferents, que seran presentades prèviament. A més a més s'estudiaran aquestes geometries amb els ordinadors mitjançant programaris d'accés lliure per a la visualització de models 3D.

Professor: Andy Luis Olivares

 

Explorant micro estimuladors sense fils implantables

En aquesta activitat aproparem als estudiants al desenvolupament de dispositius mèdics.

En particular, explorarem dos mètodes emprats actualment per micro estimuladors sense fils implantables, i utilitzarem un phantom per veure el funcionament dels microestimuladors desenvolupats actualment en el nostre grup de recerca.

Professors: Antoni Ivorra (PI) Laura Becerra Fajardo i Javier Aguirre

 

On? 

Es realitzarà a les instal·lacions del Campus de la Comunicació-Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (carrer de Roc Boronat 138, 08018 Barcelona).

 


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!