Tancar

Ciència al carrer: descobreix la recerca biomèdica a l'IDIBAPS


data 15/11/2018       time 08:15 to 10:15

Unavailable


Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Seats: 25 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Workshop

  • Escolab
  • Escolab
  • Escolab

L'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) és el centre de recerca vinculat a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Fundat el 1996, hi treballen més de mil professionals que estudien les malalties més prevalents en el nostre entorn, des del càncer i la diabetis fins a les malalties neurodegeneratives i els infarts. La combinació de la recerca bàsica amb la clínica permet transferir amb més eficàcia als pacients els avenços científics obtinguts al laboratori.

Amb motiu de la Setmana de la Ciència, l'IDIBAPS duu els laboratoris al carrer i organitza tallers pràctics als jardins de l'interior d'illa Beatriu de Pinós (C/ Rosselló 149-153) per a estudiants de 1er i 2on de batxillerat.

Durant dues hores, els alumnes passaran per diferents tallers:

-ADN: Què és i com funciona l'ADN. Extracció d'ADN d'una fruita.

-Reaccions de pH. Mesura del pH de productes quotidians (aliments, productes de neteja, etc.). Concepte de tampó i importància del pH per a la salut.

-El sucre i la salut. Diabetis i obesitat. Mesura de la glucosa en sang en resposta a diversos aliments (Coca-cola zero vs Coca-cola original vs aigua).

-Neuro-màgia: Trucs de màgia per explicar els circuits neuronals i  els sistemes implicats en el cervell per captar l'atenció de les persones i com s'utilitzen en màgia, màrqueting o docència.

 

 

L'activitat es durà a terme el 15 de novembre 2018 en dues franges horàries: de 9,15 a 11,15 i d'11.30 a 13.30 h. Fixeu-vos bé a reservar l'hora que us interessa.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.Last comments

gemma.llaverias@ · 19/10/2018 13:40

Moltes gràcies!

mcartan4@ · 18/10/2018 18:55

Aquestes visites són molt necessàries i motivadores pels alumnes de batxillerat de ciències, els desperta l'interès per la recerca, ho veuen en directe i els fa perdre la por al desconegut. Per a molts, pot ser el detonant per a decidir-se a fer una carrera d'aquestes característiques i per a d'altres, que potser ho dubtaven, els pot ajudar a veure que el seu camí és un altre. Per als professors és una eina incentivadora a l'hora d'impartir la matèria. Moltes gràcies pel vostre esforç!

cgraci2@ · 14/09/2018 10:13

Crec que seria interessant ja que els nostres alumnes estudien Fabricació de productes farmacèutics, bioctenològics

mhermida@ · 10/09/2018 17:39

Crec que és una activitat molt interessant pels meus alumnes.Share!