Escolab

participa

Alumnes

Concurs EscoLab «Tenim una idea!»

Quines idees us agradaria que s'investiguessin? Idees que facin avançar el món i aconsegueixin millores que beneficiïn a les persones?

Si després de fer una visita EscoLab a un centre de recerca heu sortit amb més preguntes que respostes. Si el que heu après us ha generat una idea per solucionar un problema encara no resolt...

Participeu en el concurs! Podeu fer-ho en grup de dos o tres companys. Expliqueu la vostra idea de forma creativa i el motiu pel qual la proposeu.

Es concediran 3 premis a les millors idees presentades a cadascun dels reptes següents:

    Idees per millorar la salut i/o l'alimentació de la ciutadania.
    Idees per millorar l'entorn urbà i la qualitat ambiental de la ciutat.
    Idees per produir o dissenyar aplicacions tecnològiques que contribueixin a la millora de la ciutat i de la qualitat de vida de les persones.

Les millors propostes seran premiades i entregades als científics perquè les puguin investigar!

Valorarem la creativitat a l'hora de presentar la idea, el grau d'innovació científica i/o tecnològica, el plantejament i argumentació, la utilitat de la proposta i la importància social del problema o qüestió que s'ha de resoldre, a banda dels criteris ètics a l'hora d'abordar el tema.

Hi haurà premis per a l'alumnat guanyador i per al professorat!

Teniu fins al 15 de Maig per a fer-ho!

Consulteu les bases del concurs aquí

 

PARTICIPA-HI

 

Consultes les idees finalistes de les edicions anteriors del concurs a recursos

Consulteu D'on sorgeix una idea?

Per a qualsevol dubte ens podeu contactar a: escolab@bcn.cat


Professorat

Concurs EscoLab «Tenim una idea!»

Anima l'alumnat a participar en el concurs, a desenvolupar idees que contribueixin de manera activa en la recerca real a partir de dissenyar preguntes investigables.

Objectius del concurs:

  • Reflexionar sobre el paper de la R+D+I en la societat.
  • Promoure el pensament crític, el raonament basat en proves i l'aprenentatge col·laboratiu.
  • Incentivar els joves a adoptar una actitud creativa.
  • Involucrar-los en els processos d'R+D+I i donar-los l'oportunitat d'incidir en els reptes socials, adoptant els principis de la recerca i la innovació responsables (RRI, segons les sigles en anglès).

Hi haurà premis per a l'alumnat guanyador i per al professorat!

 

Curs Escolab: Connectem recerca i aula

Com connectar recerca i aula? Com integrar una sortida científica en el curs escolar? Com donar continuïtat al centre d'interès iniciat a l'aula? Com incentivar la participació de l'alumnat i fer més interactiva l'activitat d'EscoLab?

Aquest any es donarà continuïtat al curs de formació reconegut pel Departament d'Ensenyament iniciat en l'edició passada: “EscoLab: Connectem recerca i aula”.

Es tracta d'un curs semipresencial de 20h de formació, on es durà a terme un treball cooperatiu amb els investigadors per dissenyar recursos educatius, acompanyats de personal formador expert en didàctica de les ciències.

Objectius del curs:

  • Fomentar el treball col·laboratiu entre professorat i investigadors.
  • Millorar l'aprofitament pedagògic de les activitats d'EscoLab i incentivar la participació de l'alumnat.
  • Generar recursos pre i post activitat que s'incorporin a la web d'EscoLab i restin a disposició dels usuaris.
  • Repensar el disseny de les activitats d'EscoLab incorporant les aportacions del professorat.
  • Afavorir la Recerca i la Innovació Responsable (RRI) creant canals de comunicació entre els centres de recerca i els centres educatius.

Es convidarà al professorat a participar un cop confirmades les inscripcions a les activitats. S'informarà oportunament.

Ajuda'ns a millorar el programa avaluant l'activitat en la qual has participat. T'agrairem molt que destinis cinc minuts a respondre l'enquesta següent. Has d'estar registrat per accedir-hi. Un cop acabada l'enquesta, no es guardarà cap informació personal.

 

AVALUA

 


Personal Investigador

T'agradaria organitzar una activitat d'EscoLab?

Tens ganes de donar a conèixer com es treballa al vostre centre de recerca i què investigueu? Envia'ns una proposta i ens posarem en contacte amb tu.

 

PROPOSA

 


Últims comentaris

edutto@ · 01/04/2019 09:58 · Releacionada amb l'activitat "Jornada de màrqueting per a batxillerat"

Hola, sóc professora del CE DOLMEN, Hospitalet. NO PODREM ASSISTIR a la següent activitat que havíem reservat : Jornada de màrqueting per a batxillerat data 17/04/2019 hora de 09:00 a 13:00 Centres Universitaris del TecnoCampus (Mataró). Adscrits a la UPF Preguem prenguin nota i confirmin la recepció de l'avís. Gràcies!

escolab@ · 22/02/2019 15:26

Benvolguda nuria.rubio@, tal i com s'indica en la darrera frase del mail d'avís d'alliberament de places: "Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres". Si l'activitat surt amb el signe + en vermell, és que ja ha estat reservada per una altra escola abans. En aquests moments, les llistes d'espera són molt llargues i s'ha d'anar ràpid a fer la reserva. Salutacions i sort a la propera.

nuria.rubio@ · 22/02/2019 14:50

Bona tarda, acabo de rebre aquest missatge, però he mirat totes les dates i em posa que estan exhaurides, quin és le dia alliberat? CTIVITAT Recerca i càncer: saps què fa un investigador per lluitar contra els tumors? Éreu a la llista d'espera i en aquests moments l'activitat ha passat a tenir places disponibles! Si encara voleu apuntar-vos-hi, heu d'anar al web d'EscoLab i sol·licitar la reserva. L'avís s'ha enviat a tots aquells usuaris que eren a la llista d'espera de l'activitat mencionada. Si tardeu en sol·licitar la reserva, és possible que un altre usuari ho faci abans que vosaltres.

eac2222@ · 18/02/2019 14:21

A nosaltres també ens ha passat que hem rebut la informació de la inscripció quan la majoria de xerrades ja estaven exhaurides. Fa uns mesos ens vam posar en contacte i ens van assegurar que rebriem la informació així que la tinguessin. Sap greu.

mmarti37@ · 18/02/2019 09:43 · Releacionada amb l'activitat "El cervell humà"

Bon dia, cada curs sol·licitem alguna activitat en la setmana del cervell. Tenim 3 grups de 1r d'ESO i si quedés alguna vacant no sé si seria possible marcar 3 xerrades en 2 dies. Moltes gràcies Mireia Martínez Tomé (directora institut Jaume Balmes)

+ Veure més comentaris



destaquem

Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

La nanotecnologia i les propostes per millorar la qualitat de l'aire de les ciutats, les guardonades

Ja tenim els ganyadors de la VI edició del concurs d'EscoLab, Tenim una idea!

Comparteix!

Tinc una idea!