Tancar

Lutier d'orelles: regeneració sensorial després del Sónar


data 12/03/2019       hora de 09:00 a 10:00

Exhaurida


SETMANA DEL CERVELL 2019

Places: 35 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Xerrada

  • Escolab

ACTIVITAT DIRIGIDA ÚNICAMENT ALS CENTRES EDUCATIUS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

 

RESUM DE LA XERRADA

En aquesta xerrada explicarem què tenen en comú un instrument i una orella per dins, i com es combat des del laboratori la pèrdua d'audició, filmant peixos transparents. Dins l'orella hi tenim un piano. Com és? Per percebre el nostre entorn, el cervell utilitza sofisticats dispositius sensorials. Aquests s'especialitzen a rebre senyals químics o físics, a transformar-los en el llenguatge de les neurones i a conduir-los al cervell, on s'integra tota la informació. La nostra capacitat d'escoltar comença a l'orella, dins la qual les ones sonores són transformades en senyals elèctrics. Lamentablement, la música molt forta perjudica les cèl·lules sensorials de l'orella, que no es regeneren. I, així, anem perdent l'audició al llarg de la vida. Algunes de les esperances per combatre aquest problema i diverses malalties auditives vénen d'un peix, el peix zebra, que és capaç de regenerar les cèl·lules sensorials de l'orella.

Recomanat per al batxillerat científic.

 

Investigador: Esteban Hoijman, del Lab.de Dinàmiques Cel·lulars i Tissulars del Centre de Regulació Genòmica (CRG).

 

IMPORTANT A TENIR EN COMPTE:

Les reserves es gestionen únicament a través d'aquest web. És obligatòria la presència d'un/a professor/a per grup classe. Cal que una persona del centre educatiu, responsable de la reserva, rebi l'investigador/a a l'entrada del centre per poder acompanyar-lo/a fins a l'aula 20 minuts abans de l'inici de l'activitat i que es faci càrrec de l'ordre del grup classe i supervisi la sessió de treball.

Necessitats tècniques: el dia de l'activitat cal que el centre tingui a punt l'ordinador (amb altaveus) i el projector per a PowerPoint (que la sala es pugui enfosquir) i que l'investigador/a pugui fer una connexió a Internet.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.



Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!




Comparteix!