Escolab

D'on sorgeix una idea?

Els grans descobriments comencen amb una pregunta, amb una reflexió sobre el món que ens rodeja

 

Necessitem el vostre ajut per animar als alumnes a participar en el concurs d'EscoLab Tenim una idea! El professorat esteu amb ells cada dia, sabeu el que els agrada i el que saben fer bé. I també sou els que millor sabeu com incubar aquelles idees que ja tenen en la ment i que podrien canviar el món.

Si heu visitat un centre de recerca, podeu fer un recordatori de què es va veure i quines línies de recerca es van explicar. Acompanyeu al vostre alumnat a fixar-se en els desafiaments científics actuals sense que els preocupi no comprendre cada aspecte de la tecnologia escollida.

Els científics són persones amb una gran curiositat, que es plantegen preguntes sobre el món que ens rodeja. Com pots ajudar als teus alumnes a fer el mateix? Que es guiïn pel que els apassiona i per la seva creativitat i imaginació per trobar noves fórmules de solucionar els nostres problemes més greus.

 

D'on sorgeix una idea?

Les idees poden tenir qualsevol origen: el medi ambient, la família, esdeveniments d'actualitat, qüestions importants de la comunitat on vivim, una visita a un centre de recerca o la xerrada d'un científic.

Preguntar-se el "Per què?" i "Com podem?": fer l'exercici durant un dia de fixar-se en el món que ens rodeja i fer-se preguntes per descobrir com millorar les coses.

Veure les notícies pot inspirar: al món passen moltes coses, tant en l'àmbit local com mundial. Qualsevol esdeveniment pot servir perquè apareguin idees.

Parlar amb la gent també pot generar idees: amb professors, pares, germans o amics. Qualsevol conversa, seriosa o eixelebrada, pot produir alguna idea a desenvolupar.

Si així i tot no apareixen les idees, podeu trobar un exercici interessant a Google Science Fair.

 

En l'apartat de recursos hi trobareu les idees presentades en altres edicions del concurs, així com alguns reptes proposats i altres enllaços suggerents.

 

Per a més informació clica aquí i guanya l'accés directe a dues activitats EscoLab de la teva tria en la pròxima edició! 

 

Consulta les bases del concurs aquí. 

Formulari per participar al concurs: Formulari Tinc una idea!

El termini de participació és obert fins el 10 de maig de 2018.

 


Share!


Last comments

cmartinez@ · 13/05/2018 22:12 · Related activity "A l'abordatge! Podem navegar a partir de la posició de les estrelles? I sense moure'ns d'una cadira?"

La veritat és que teníem moltes ganes de fer l'activitat, els nostres alumnes estaven molt il·lusionats amb el fet de fer servir els simuladors, cosa que finalment no van fer i no ens van donar cap tipus d'explicació de perquè no ho podíem fer. A nosaltres el desplaçament des de Figueres no ens va compensar. Penso que si s'ofereix una activitat s'ha de complir amb el que es publicita. En resum estem decebuts amb la visita.

ipesquera@ · 13/02/2018 14:50 · Related activity "El misteriós món de les proteïnes"

EMT Granollers

cperezr@ · 01/02/2018 10:43 · Related activity "La recerca (biomèdica) com a sortida professional."

Hola, ara us enviem un mail amb totes les indicacions.

angelsbayo12@ · 31/01/2018 09:31 · Related activity "La recerca (biomèdica) com a sortida professional."

us escric en nom d'en Alexis Albelda de l'institut Banús per veure com quedem per la sortida que tenim pel proper 12 de febrer, em cal confirmar l'hora 15,30? I el lloc de trobada. Gràcies,

mtallad3@ · 30/01/2018 18:37 · Related activity "Programació mòbils Android"

Podenm disposar d'aquesta activitat per 2 o 3 grups el mateix dia 21/03/2018? Seriem uns 50 alumnes com a molt

+ More comments



Other news


Estem actualitzant la nova edició d'EscoLab

 

La nova oferta d'activitats serà visible a partir del 3 de setembre.

Recordem al professorat que per poder participar en les activitats ha d'estar registrat al web d'EscoLab i que la primera...


Guanyadors del Concurs Tenim una idea!

 

El dissabte 9 de juny de 2018, s'han lliurat els premis de la Vè Edició del Concurs d'Escolab: Tenim una idea! 

 

Els premiats han estat els...


Finalistes del concurs Tenim una idea!

 

Aquestes són les idees finalistes de la Vª edició del concurs d'EscoLab Tenim una idea!:

 

CATEGORIA 1r i 2n d’ESO:

Categoria deserta.

...


Volem millorar el món que ens envolta! Tenim una idea!, i la volem explicar!

 

Concurs Tenim una idea!

Consulta les idees finalistes de les edicions anteriors del concurs a recursos 

Consulta 


AMPLIEM DE NOU EL TERMINI per a participar en el Concurs Tenim una idea! fins al 21 de maig

El concurs Tenim una idea! vol fomentar la participació activa dels estudiants en la recerca real a través de la proposta d’idees investigables.

...


Què t'ofereix la Trobada d'Escolab?

 

 Un espai ple d'oportunitats!

 

Oportunitat de contactar amb altres docents amb els mateixos interessos.

Oportunitat de contactar amb l'alumnat i copsar...


'Connectem recerca i aula' a la TROBADA

"Vam gaudir molt de l'activitat perquè es notava que l'alumnat també en gaudia i n'estava interessat. La feina prèvia que va realitzar la Núria amb ells va ser clau per l'èxit!" 

...


Trobada de la Comunitat Escolab el 15 de març 2018

Seguim amb el procés compartit de millorar les activitats d’EscoLab, iniciat el curs passat. Fruit d’aquella Trobada es va proposar un curs de formació col·laboratiu per a professorat i...


Elles tenen el poder de canviar el món

 

El 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la dona i la nena a la ciència. L'objectiu és arribar a aconseguir l'accés i la...


Guanya l'accés directe a dues activitats EscoLab de la teva tria en la pròxima edició!

El concurs Tenim una idea! vol fomentar la participació activa dels estudiants en la recerca real a través de la proposta d’idees investigables.

Poden concursar grups...


+See more