Tancar

Aplicacions d'enginyeria biomèdica a la UPF


data 23/02/2018       time 09:00 to 12:30

Unavailable


Escola Superior Politècnica (UPF)

Seats: 12 max. students
Ages:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat

Workshop

  • Escolab
  • Escolab

En aquesta activitat, als alumnes se'ls introduirà en el món de l'enginyeria biomèdica, a través de diverses aplicacions desenvolupades pels grups de recerca del Departament TIC. L'activitat es dividirà en quatre sessions d'aproximadament 45 minuts cadascuna, on els alumnes aprendran sobre un tema concret i tindran l'oportunitat d'interactuar i experimentar amb una aplicació desenvolupada específicament per aquest tema.

A sota trobareu una breu descripció de cada sessió:

1. Analitzem els batecs

La sessió consisteix a introduir els participants al sistema circulatori i les seves patologies, i al procés de diagnosi clínic. Després d'una introducció, als alumnes se'ls presentarà un conjunt de símptomes i paràmetres clínics, a més d'una seqüència d'imatges adquirides per l'ecocardiografia. Els alumnes seran desafiats de pensar en una diagnosi, igual que faria un doctor, fent ús d'eines d'anàlisi de dades preparades per extreure informació de les imatges.

2. Simulador de partícules per la propagació elèctrica i la dinàmica de fluids

Aquesta sessió consistirà en dos tipus de simulacions basades en partícules:

- Per una banda, els alumnes aprendran com executar diferents simulacions relacionades amb el líquid, com per exemple el trencament d'una presa. Es farà ús del paraview per observar els resultats. Els alumnes experimentaran amb l'eina per obtenir diferents visualitzacions i observar les velocitats del líquid.

- Per l'altra banda, els alumnes utilitzaran una interfície per experimentar amb la propagació elèctrica en diferents geometries, i amb diferents condicions inicials i propietats de conductivitat. Observaran què passa en el cas patològic d'afegir cicatrius.

3. Explorant micro estimuladors sense fils implantables

En aquesta sessió aproparem als alumnes al desenvolupament de dispositius mèdics. En particular, explorarem dos mètodes utilitzats actualment per micro estimuladors sense fils implantables, i farem ús d'un phantom per veure el funcionament dels micro-estimuladors desenvolupats actualment al grup de recerca BERG (Biomedical Electronics Research Group).

4. Anàlisi de senyals no-lineals
 
En aquesta sessió els alumnes aprendran sobre la recerca que es fa al grup NTSA (Nonlinear Time Series Analysis). Concretament, s'analitzaran diferents tipus de senyals i s'explicarà com estan relacionats aquests senyals amb la biologia i el cos.

Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!