Tancar

Què és un assaig clínic?


data 22/10/2015       hora de 14:30 a 16:00


Exhaurida


Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Places: 20 alumnes màxim
Nivell:
2n de Batxillerat


  • Escolab

Des de 1.985, al CIM-Sant Pau de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, s'han realitzat nombroses activitats relacionades amb l'estudi de nous fàrmacs en l'home. Entre aquestes, s'ha prestat especial atenció a l'avaluació de l'efecte dels fàrmacs en les etapes inicials del seu desenvolupament en humans, és a dir, en la realització d'estudis de fase I, preferentment en voluntaris sans.

Des de llavors, més de 350 assaigs clínics d'aquest tipus han estat realitzats, implicant un gran nombre de compostos farmacològics. Durant els últims 20 anys, una part rellevant de les activitats d'investigació ha estat dedicada a l'estudi de fàrmacs que actuen sobre el sistema nerviós central (SNC).

Aquests estudis han implicat l'avaluació de les diferents etapes implicades en el tractament d'informació, és a dir, aspectes sensorials, cognitius, motors (conegut com evolucions del rendiment psicomotor), juntament amb avaluacions de l'activitat neurofisiològica (EEG quantitatiu durant la vigília, potencials evocats).

Actualment, a més dels estudis en Fase I, es realitzen en pacients estudis en Fase II per poder seleccionar que dosis dels fàrmacs en estudi poden ser eficaços posteriorment. Tot això, és una tasca essencial i imprescindible, per al desenvolupament de nous fàrmacs.

D'això us parlarem en aquesta activitat: sobre què són els assaigs clínics i com es duen a terme.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!
Comparteix!