Tancar

Allò que no es veu: geologia de l’aigua i la radioactivitat


data 03/02/2017       hora de 09:00 a 11:00


Exhaurida


Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC)

Places: 20 alumnes màxim
Nivell:
4t d'ESO
1r de Batxillerat


  • Escolab

La sessió mostra diferents aspectes de la recerca que es duu a terme a l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) a partir de dos tallers pràctics i demostratius, dedicats a la recerca sobre la geologia de l'aigua que bevem i la radioactivat que trobem a la natura.

- Què hi ha a l'aigua que bevem? Quins minerals formen les roques? Tècniques analítiques geoquímiques. Taller a càrrec de Marta Rejas, Jordi Ibáñez i José Luis Fernández Turiel

Es proposa introduir els alumnes en dues tècniques analítiques (l'espectrometria de masses i la de fluorescència de raigs X) que permeten esbrinar quins elements hi ha en els materials que ens envolten. Mitjançant aquestes tècniques podem saber què hi ha a l'aigua que bevem, quina és la composició de les roques o els minerals o si les joies són falses o no. Per a la realització del taller, els alumnes hauran de portar per analitzar als laboratoris de l'ICTJA-CSIC: 1) aigua de l'escola; 2) algun mineral o roca; 3) algun ornament personal de metall.

 

- Radioactivitat. Taller a càrrec de Santiago Giralt

Què és la radioactivitat? Qui la va descobrir? Com funciona? Per a què serveix? És bona o dolenta per al ser humà? Es pot visualitzar la radioactivitat? El taller repassarà de forma interactiva els conceptes bàsics que formen la base física i química de la radioactivitat i es veuran les principals aplicacions en Ciències de la Terra.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.



Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!




Comparteix!