Tancar

Realitat Augmentada i codis QR


data 01/04/2016       time 09:00 to 11:00


Unavailable


La Salle Campus Barcelona - Universitat Ramon Llull

Places: 35 max. students
Ages:
4t d'ESO
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat


  • Escolab

La representació dels projectes arquitectònics evoluciona ràpidament incorporant noves tecnologies de visualització i comunicació. La Realitat Augmentada (RA) combina l’entorn real amb el mon virtual, això obre moltes possibilitats per mostrar models virtuals dels edificis i localitzar informació relacionada amb les ciutats. Els codis QR estan d’actualitat i ens obren el camí per comunicar tota la informació d’un projecte de forma ràpida i rigorosa.

El taller combina les disciplines de la representació arquitectònica (imatge digital i modelat 3D) i les noves tecnologies amb diferents dispositius (mòbils, tabletes i ulleres de RA).

Els alumnes desenvoluparan uns exercicis amb codis QR per presentar un projecte amb continguts multimèdia i també experimenten amb la creació de continguts de Realitat Augmentada per mostrar-los posteriorment amb els dispositius.

Teoria

El professor farà una introducció als  conceptes de RA  i codis QR. S’explicaran casos d’aplicació de RA a l’arquitectura i altres temes relacionats com l’urbanisme i la construcció on s’apliquen aquests criteris amb imatges i vídeos didàctics. Els alumnes tindran oportunitat de participar en la presentació en un debat obert amb el professor.

Pràctica

El professor farà  grups de treball i desenvoluparan els continguts per un exercici amb codis QR amb la finalitat de veure una aplicació a la presentació de projectes amb noves tecnologies.

A continuació la pràctica amb RA es desenvolupa amb models 3D de projectes que es podran visualitzar amb dispositius mòbils (tabletes i mòbils). La pràctica els permetrà experimentar amb els conceptes de la teoria i comprovar com és possible mostrar models virtuals d’una forma innovadora per entendre la volumetria d’un projecte arquitectònic de forma immediata i interactuar amb la realitat en temps real.

Aplicació

Les pràctiques del taller es presentaran al conjunt de la classe per fer un debat i definir les conclusions.

Els resultats es podran veure al moment a través de dispositius mòbils a l’aula fent servir els codis QR i a un espai exterior de la classe per entendre millor com amb la tecnologia de RA ens permet obtenir informació del nostre entorn urbà i localitzar el model virtual d’un edifici en un espai exterior integrant-se així en el seu futur lloc de construcció.


Log In   You need to be registered and log in to do bookings.



Last comments

No comments. Be the first to comment!




Share!