Escolab

Escolab compleix una dècada apropant la recerca a les escoles

 

Més de 47.000 alumnes ja hi han participat

 

El programa EscoLab és una iniciativa de l’Institut de Cultura i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, que s’adreça a l’alumnat d’educació secundària, batxillerat i cicles formatius amb l’objectiu de difondre el coneixement científic i la innovació.

Es tracta d’una plataforma singular i innovadora basada en la cooperació entre la comunitat educativa i els centres d’investigació que ofereix tallers i activitats experimentals en els mateixos laboratoris dirigides pel personal investigador.

L’evolució al llarg de les deu edicions anteriors ha permès consolidar-se com a un programa estable de la ciutat, oferint una visió propera de la ciència a més de 47.000 estudiants en 80 centres de recerca, laboratoris i empreses d’alt valor afegit, en els àmbits de les ciències experimentals, la tecnologia, les ciències socials, les humanitats, l’arquitectura, la innovació empresarial, el periodisme, l’educació infantil i les ciències de l'esport, entre d’altres.

EscoLab, nascut el curs 200-2007 en el marc del programa Barcelona Ciència 2007 endegat per l’Ajuntament de Barcelona, ha crescut progressivament des d’aleshores fins a tenir una oferta actual que inclou més de 145 activitats diferents en 420 sessions, el que suposa una capacitat de més de 14.000 places aquest any.

Amb la finalitat d’estimular la creativitat i la innovació com a actitud individual entre els més joves, EscoLab promou des del 2014 el concurs d’idees: Tinc una idea!Amb aquesta proposta els alumnes tenen la possibilitat de reflexionar sobre els assumptes científics, prenen consciència de la quotidianitat de la recerca i innovació i evidencien que amb la seva sensibilitat i creativitat poden col·laborar a fer un món millor.

En el decurs d’aquesta dècada el programa ha teixit una comunitat formada per investigadors, organitzadors, professors i alumnes, els escolabers, als quals aquest any, s’ha convidat a participar en el concurs fotogràfic convocat a Instagram, La mirada dels escolabers, amb el hashtag #escolab10.

 

Dijous 2 de juny, de 18 a 20.30 hores, a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, INEFC (carrer de l'Estadi, 12-22) tindrà lloc la celebració del 10è aniversari d’Escolab.

Podeu consultar el programa de la celebració a: EscoLab fa 10 anys! 

Segueix l'acte al twitter #escolab10 

 

 


Comparteix!


Últims comentaris

liuva_01@ · 25/04/2016 09:56 · Releacionada amb l'activitat "La biotecnologia aplicada a l’agricultura: visita Futureco Bioscience"

Hola bon dia, és possible fer l'activitat amb alumnes de 4t d'ESO?

angueliki@ · 08/04/2016 06:24 · Releacionada amb l'activitat "Entrepreneurship (English)"

Hem d'anular aquesta activitat per què el dia 22 d'abril tenim festa al nostre centre (lliure disposició). Jo pensava que era el dia 29 com altres centres de Badalona. PErdoneu les molèsties

escolab@ · 27/01/2016 17:14

Benvolguda lolyft@, per anul·lar una activitat, t'has de posar en contacte, al més aviat possible, amb el centre de recerca organitzador de la mateixa per tal que ells facin l'anul·lació a través del web i s'activi la llista d'espera per tal que alguna altra escola pugui aprofitar les places lliures.

lolyft@ · 27/01/2016 11:32

Bon dia, Em podríeu dir com es cancel·la una activitat?

ligit@ · 26/01/2016 11:32 · Releacionada amb l'activitat "Sistemes d'informació geogràfica i les seves aplicacions"

Bon dia,

Acabo de veure el vostre comentari. Suposo que esteu interessats en aquest taller, però no he vist al comentari la data que proposeu. Us prego us posseu en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic ligit@uab.cat o bé al telèfon 935811891 i pregunteu per Miquel Àngel Vargas. Tenim força flexibilitat per concretar data i horaris del taller.

Quedem a la espera del vostre contacte.

Salutacions,

+ Veure més comentarisAltres


Guanyadors del III Concurs Tinc una idea!

El jurat qualificador del III Concurs Escolab: Tinc una idea! valorant totes les propostes rebudes sota els criteris descrits en les bases,

DECLARA desert el premi en la categoria 1r,2n d’ESO per no presentar-se cap idea,...


Guanyadors del concurs #escolab10

Imatges guanyadores del concurs a Instagram #escolab10, La mirada de l'escolaber

 

Reunit el jurat qualificador del concurs a Instagram La mirada de l'escolaber, amb data 18 de maig de 2016...


EscoLab fa 10 anys! Vine a celebrar-ho amb nosaltres!

T'esperem el dijous 2 de juny de 2016 a les 18 h a l'Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) (Av. de l’Estadi, 12-22, Anella Olímpica de Montjuïc)

 

...


Ja tenim els finalistes del III Concurs Tinc una idea!

Moltes gràcies a tots els qui heu participat al concurs, així com a tots els docents que us han animat a enviar-nos propostes. Ens plau anunciar que hem rebut molt bones idees i que fer la selecció de finalistes no ha...


EscoLab a l'Escola Superior Politècnica de la UPF

La visita a les instal·lacions de l'Escola Superior Politècnica de la UPF introdueix als estudiants en tecnologies de la informació i les comunicacions. En aquesta activitat donen a conèixer els seus projectes...


#escolab10 : Concurs Instagram

EscoLab fa 10 anys!

Deu anys acostant la recerca, la tecnologia i la innovació a l'alumnat català gràcies a la col·laboració dels centres de recerca més capdavanters del país.

Una...


III Concurs Tinc una idea! Pensa el futur que vols!

PRORROGAT EL TERMINI DE PARTICIPACIÓ AL 8 DE MAIG

T’has plantejat alguna vegada sobre quins temes cal fer recerca? T’agradaria millorar determinades coses que encara no tenen una...


EscoLab, de l’institut a un laboratori professional

En el reportatge editat per l'Ajuntament de Barcelona hi podem veure dues de les activitats d'EscoLab d'aquesta edició. En la primera activitat, un grup de 4t d'ESO de l'Institut XXV...


Èxit de convocatòria en la 10ª edició d'EscoLab!

Celebrem l'èxit de participació en aquest inici del programa EscoLab. El 95% del total de les 403 sessions d'activitats científiques estan reservades i confirmades.

...


Llistes d'espera!

Recordem!

Assegureu-vos bé que la data concertada per fer l’activitat és idònia per a vosaltres.

Si preveniu que no podreu assistir a alguna activitat, quan més aviat anul·leu la...


+Veure més