Tancar

Redissenyant una Internet energèticament més sostenible


data a convenir des de 15/01/2016 fins al 29/01/2016
hora de 11:00 a 12:30


Exhaurida


Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (UPC)

Places: 20 alumnes màxim
Nivell:
1r de Batxillerat
2n de Batxillerat
Cicle formatiu superior


  • Escolab

Les activitats humanes tenen un impacte sobre el medi ambient, tant pel que fa al consum de recursos com a la contaminació. El consum energètic i les emissions de gasos d’efecte hivernacle són dos exemples de l'anomenada "petjada o empremta ecològica", que sintetitza l'impacte de l'activitat humana sobre el medi ambient mitjançant un valor de superfície que expressa la demanda de les activitats antropogèniques sobre la biosfera. La solució a aquest problema passa per la sostenibilitat, és a dir, en trobar un equilibri entre la dimensió econòmica, la social i la mediambiental.

El concepte d’eficiència energètica” aplicat a les TIC vol ajudar a contrarestar aquest creixent, però l'enorme expansió de les TICs i la massificació del seu ús estant donant lloc a un efecte rebot. És per això que des de tots els àmbits s’està prenent partit redissenyant les TIC, i la pròpia Internet, per a que efectivament esdevinguin energèticament eficients.

En aquesta ponència primer presentarem de forma general el problema que suposa el desorbitat creixement del consum energètic sobre el medi ambient, per després centrar-nos en el paper que juguen les TIC i, en especial, l’ús i el funcionament d’Internet en aquest àmbit. Finalment, repassarem algunes de les solucions que s’estan dissenyant i adoptant per fer d’Internet una eina (més) sostenible.


Identifica't   Ha d'estar registrat e iniciar sessió per fer reserves.Últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!
Comparteix!