Tancar

1 + 1 > 2 : Programant formigues


data a convenir des de 01/10/2014 fins al 29/05/2015
hora de 08:00 a 16:00


Exhaurida


Facultat de Matemàtiques (UB)

Places: 30 alumnes màxim
Nivell:
2n de Batxillerat


  • Escolab

Vivim immersos en un món complex que ens costa molt d’entendre. Les societats cada vegada es comporten més segons uns patrons que no se sap molt bé qui els dicta i al nostre voltant observem fenòmens que no sabem com s’originen. Més enllà de teories conspiratives, els científics estudiem per què es fan cues a l’autopista, com els ocells fan les seves formacions mentre volen en bandades o com unes criatures tant simples com les formigues poden construir formiguers tant sofisticats. En aquesta xerrada taller donarem idees de com als sistemes complexos els individus fan accions simples, però que al combinar-­‐se poden tenir efectes sofisticats. És per això que a vegades, la suma d’ 1+1 pot donar més de 2.

A més de veure alguns altres exemples, a la nostra xerrada ens centrarem en el comportament de les formigues. Entre tots pensarem com es poden programar formigues, quines accions han de ser capaces de fer per tal de recol·lectar menjar i si ens cal tenir un “cap formiga” que coordini les activitats de les  altres “formigues treballadores”.

Després, al taller, ja amb ordinadors, posarem en pràctica les nostres idees de com s’han de comportar les formigues i ho programarem visualment (sense tirar línies de codi, amb un editor gràfic de blocs molt intuïtiu). El mateix entorn de programació ens permetrà fer la simulació, de manera que podrem veure en 3D com es van movent les nostres formigues.


RESERVA

últims comentaris

No hi han comentaris. Sigues el primer en comentar!


Comparteix!